Kapusta – zbraň proti rakovine a srdcovým chorobám

Kyslá kapusta je druh fermentovanej potraviny so skvelými zdravotnými prínosmi pre náš organizmus. Ba čo viac, dokáže zostať čerstvou po dlhý čas.

Prínosy konzumácie kyslej kapusty


Zlepšuje trávenie





Táto potravina je skvelým zdrojom vlákniny, čo znamená, že je veľmi významnou potravinou pre náš tráviaci systém. Kyslá kapusta zabraňuje zápche, zlepšuje črevné procesy a zabraňuje nafukovaniu či kŕčom. Ak konzumujete kyslú kapustu pravidelne, zabránite tak vzniku mnohým vážnym chorobám, vrátane žalúdočnej rakoviny či rakoviny hrubého čreva.

Zvyšuje energetické hladiny

Kyslá kapusta je bohatá na železo, to nám napomáha k zvyšovaniu energetických hladín v našom tele. Taktiež zlepšuje krvný obeh a funkčnosť nášho metabolizmu. Pomáha v zabraňovaní vzniku anémie (chudokrvnosť) a bojuje s bolesťami hlavy a únavou.

Zosilňuje imunitný systém

Táto potravina je bohatá na vitamín C, čo je jedným z najlepších pomocníkov pre náš imunitný systém. Vysoký obsah vitamínu C obsiahnutý v kyslej kapuste ju robí veľmi nápomocnou v procese bunkovej regenerácie, v tvorbe bielych krviniek a kolagénu (veľmi dôležitý komponent pre každý dôležitý orgán v našom tele).






Zosilňuje kosti

Vďaka vysokému obsahu vitamínu K je kyslá kapusta skvelou v zosilňovaní kostí. Stimuluje tvorbu proteínu, ktorý reguluje mineralizáciu kostí. Tento vitamín je taktiež veľmi nápomocným v prevencii proti osteoporóze.

Znižuje zápaly

Kyslá kapusta je bohatá na antioxidanty, látky ktoré sú známe vďaka svojím protizápalovým účinkom. Ak budete túto potravinu konzumovať