Neobsahuje ani gram múky a naopak, obsahuje malé množstvo sacharidov! Oproti ostatným koláčom. ;)





Suroviny: 

plechovka (425 ml) červených fazuliek2ks
vajce3ks
trstinový cukor1šálka
kokosový olej6PL
práškové kakao6PL
mletá škorica1ČL
kypriaci prášok do pečiva1 a 1/2ČL
soľštipka
Fazuľu môžete použiť buď v plechovke, pre rýchlejšiu prípravu, alebo si ju pred prírapravou uvariť.

Zdravý nízko-kalorický čokoládový koláč plný vlákniny a zdravých tukov, ktorý si pokojne vychutnávajte bez akýchkoľvek výčitiek. 


Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. V malej miske som si zmiešala práškové kakao, prášok do pečiva, mletú škoricu a štipku soli. Vedľa vo väčšej mise som si ponorným mixérom spolu vyšľahala vajcia, kokosový olej a cukor, dokiaľ zmes nebola nadýchaná. Následne som pridala fazule (ak použijete fazule v plechovke nezabudnite ich dobre prepláchnuť) a mixovala znova do hladkej konzistencie. Nakoniec som kakaovú zmes drevenou varechou vmiešala do mokrej zmesi.

Zmes som vyliala do tortovej formy (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) vymazanej kokosovým olejom (pokojne zmes vylejte aj do menšieho a hlbšieho plechu) a piekla 40-50 minút.

Dobrú chuť! :)