6 druhov zeleniny ktoré si kúpite raz a budete ich pestovať donekonečna!


Je omnoho lepšie si všetko sám vypestovať ako keby ste si to mali kupovať z pultu, kto vie ako dlho to tam všetko stálo a čím všetkým si to prešlo!



 Hoci to trvá určitý čas, výhody ktoré so sebou prinesú pocítite čoskoro. Ušetríte peniaze a nepotrebujete na to žiadnu farmu, môžete ich vypestovať kľudne aj doma!

Čo potrebujete sú čerstvé kusy týchto zelenín a po zasadení uistite sa že majú dostatok vody a svetla! 

• Mrkva

Zelene mrkve si môžete vypestovať doma, z jej vňate. Položte vrch mrkve do misky s trochou vody a uskladnite misku v
izbe ktorá má dostatočné svetlo, alebo ju položte na parapetu. Hoci je jej zeleň horká, ak ju narežete spolu s cesnakom a osladíte s octom, môžu byť využité v šaláte.


• Zeler

Na jeho vypestovanie vám stačí využiť nevyužitý spodok
zeleru. Odrežte jeho spodok a vložte ho do nejakej plytkej misky tak aby mal dostatočné svetlo. Listy zhrubnú a vyrastú časom, zo stredu tohto spodku. Po 3 dňoch ho zasaďte do zeminy.


• Pór


Zvyšnými koreňmi dokážete vypestovať nový pór. Nechajte 2 cm póru spolu s koreňom, vložte ho do pohára s vodou a uložte ho do izby s dostatočným svetlom.

• Čínska kapusta (Bok Čoj)

Uložte jeho končeky koreňov do vody niekde na slnko. Po 1-2 týždňoch ju presuňte do črepníka so zeminou. Vyrastie z neho nová hlava.

• Bazalka

Bazalku vypestujete vďaka jej odrezkom. Takéto odrezky so stonkami od 7 do 8 cm vložte do pohára s vodou a uložte niekde na slnečné svetlo. Keď korene dorastú do 4 cm, presuňte ju do zeminy. Vyrastú z nich nové bazalky! Nezabúdajte neustále meniť vodu!

• Cesnak

Klíčky cesnaku môžete vypestovať z cesnakových strúčikov. Nové klíčky budú mať slabšiu chuť a môžu byť použité ako ochucovadlo k cestovinám, šalátom a iným jedlám. Keď začnú klíčiť, uložte (mali by ste) ich do pohára s trochou vody.