Ako si pripraviť ten najlepší jablčný ocot!

Ocot sa stal nenahraditeľnou ingredienciou v mnohých jedlách a receptoch, najmä v bohatých šalátoch. 


Jablčný ocot sa tak stal veľmi žiadaným a teda je ťažko ho nájsť na trhu, alebo je pomerne drahý. To neznamená, že si ho nemôžete dopriať!





 Stačí si zobrať pero a papier, a spísať nasledujúce inštrukcie ktoré vám poskytnú 100% organický jablčný ocot.

Čo budete potrebovať:

- 1 kg jabĺk
- 3 lyžice cukru
- Trocha minerálnej vody
- kúsok látky
- veľká sklenená nádoba

Príprava

Začnite poriadnym umytím jabĺk, najlepšie jablká sú jablká z vašej záhradky, so skvelou chuťou alebo kyslosťou. Umyté jablká následne ošúpte, potom ich narežte na malé kúsočky ktoré potom vložite do sklenenej nádoby. Naplňte ju vodou a cukrom tak, aby dostatočne pokryli jablká. Nádobu prekryte kúskom látky a zaistite ju s gumičkou. Nádobu uchovávajte na tmavom mieste kde najnižšia teplota dosahuje 15 stupňov a najvyššia len 26 stupňov celzia. Ponechajte na danom mieste počas piatich až šiestich týždňov.







Po uplynutí tejto doby, jablká by mali byť dostatočné zakvasené, a tak ich môžete ocediť. Po odstránení výslednej tekutiny, zakvasené jablká vložte do iného, čistého zaváracieho pohára alebo inej sklenenej nádoby a ponechajte na ďalšie tri dni. Po uplynutí ďalšej doby si môžete ochutnať jablčný organický ocot ktorý ste si pripravili vy sami. Nájdite ten správny bod kyslosti. Zapísaním si najlepšieho času na vykvasenie si takto môžete vytvoriť váš obľúbený jablčný ocot kedykoľvek.