Voňavý jablkovo-škoricový chia raw puding


Obsahujú množstvo antioxidantov a minerálnych látok - 

vápnik, železo, zinok, draslík, horčík, fosfor.






Charakteristickou vlastnosťou týchto semien je výborná schopnosť viazať na seba vodu.


INGREDIENCIE 





3/4   hrnčekov kokosové mlieko

1/3   hrnčekov vlašské orechy


1 ČL  javorový sirup

1 PL  mletá škorica

3 ks   sušené datle

2 ks  jablko


Ako postupovať

V miske si zmiešame kokosové mlieko s chia semienkami a dáme nabok aspoň na 15 minút odpočívať.

Zatiaľ v mixéri vymixujeme nakrájané jablko (na kocky), orechy, datle,
sirup a škoricu. 
Nemixujeme úplne do hladka, ponecháme malé kúsky.

Zmes primiešame k chia semienkam.
Potom už len vrstvíme do misky alebo pohára.

Ak si chceme raw puding zobrať so sebou do práce alebo do školy, tak ho lyžicou vrstvíme do uzatvárateľného pohára.
Striedame vrstvu pudingu a vrstvu nakrájaného jabĺčka.
Môžeme, ale nemusíme ho dať chladiť do chladničky.

Dobrú a zdravú chuť prajeme :)







zdroj  : http://www.domacamedicina.sk/