Odstráňte baktérie z vášho ovocia a zeleniny pridaním lyžičky tohto



Pokiaľ si myslite že nie je za potreby očistiť organickú zeleninu a ovocie ako tie „neorganické“ pretože vraj nie sú postrekované chemikáliami či pesticídmi, vedzte že sa veľmi mýlite.

Menovite, napriek tomu že sa nepestujú tak ako ich neorganické kópie, môžu obsahovať iné veci na ich povrchu. Môžu byť kutlivované prírodnými hnojivami a pôdnymi prípravkami, vrátane hnoja, kostnej múčky a podobne.







A teda bolo by veľmi užitočné vytvoriť vlastný, prírodný „šampón“ na očistenie vášho ovocia a zeleniny, a to využívajúc sódu bikarbónu!

Je to prírodný element, bikarbonát sódy je často nájdený v minerálovej rozpustenej forme práve pri minerálových prameňoch. Sóda bikarbóna je cenovo dostupná a ľahko ju môžete nájsť. Najlepšie je na sóde bikarbóne skutočnosť že má účinky biopesticídu a zabraňuje vzniku a rastu určitých baktérií, vírusov a taktiež plesní.

Do vody pridajte čajovú lyžičku sódy bikarbóny aby ste dostali zmes vo forme pasty ktorá efektívne vyčistí vaše zeleniny a ovocia od kadejakých vírusov, baktérií a plesní ktoré mohli pochytiť od rôznych biologických postrekov a hnojív.


Príprava je rýchla a jednoduchá:

· Pridajte pár lyžíc sódy bikarbóny do 1-2 pohárov vody a riadne zamiešajte.

· Zmes pridajte do sprejovej fľaše alebo misy. S kefou a touto zmesou si následne vyčistite vašu zeleninu a ovocie od síce prírodných, ale škodlivých škodlivín.



· Pamätajte, vždy si vaše ovocie alebo zeleninu po vyčistení umyte od sódy bikarbóny ktorá zostala na pokožke.




foto : emi.sk