Ako vyrobiť domáce zdravé marshmallow ktoré môžete jesť do nekonečna!


Marshmallow sú jednym z najobľúbenejších sladkostí už po dlhý čas, no vyzerá to tak, že chuť ktorú prináša nie je dopĺňaná zdraviu prospešnými účinkami, práve naopak, napriek tomu že sú bez tuku, sú preplnené cukrami.




 Jedna jediná marshmallow má okolo 4 gramov pridaného cukru. A povedzme si pravdu, len ťažko niekto z nás si dá len jednu marshmallow a povieme si koniec. Šálka mini marshmallow obsahuje 29 gramov cukru, čo je viac než 400 prázdnych kalórií, dokonca 10 gramov viac než doporučené denné množstvo!

Nadmerný prísun cukru zvyšuje prísun kalórií a teda vedie k rôznym zdravotným problémom ako je cukrovka, obezita a nekontrolované zvýšenie váhy. Taktiež sú jedlá plné cukrov všeobecne chudobné na akékoľvek zdravé živiny. Čím viac potravín bohatých na cukor konzumujete, tým menej ovoci, zeleniny a zdravých potravín zostáva vo vašej strave. Príjem cukru preukázal spojitosť s mnohými vážnymi dlhotrvajúcimi chorobami,vrátane:

· Inzulínová rezistancia a cukrovka

· Choroba srdca

· Zvýšená úroveň cholesterlou

· Mnoho rakovín, vrátane rakoviny pankreásu

· Závislosť na určité potraviny

· Zubné problémy, ako napr. kazy

A tak vám odporúčame vytvoriť si vlastné, domáce, neuveriteľne chutné a zdravé marshmallow cukríky ktoré sú bez akéhokoľvek cukru ktorý by vám uškodil. Ako doplnok, môžu byť pripravené v kokosovej či čokoládovej verzii, všetko závisí na vašom rozhodnutí. Akonáhle ich vyrobíte, už nikdy nebudete chcieť kúpiť kúpne marshmallow!

Ingrediencie


· ½ pohára medu

· ½ lyžičky vanilkového extraktu


· 1/8 lyžičky soli

· 1 ½ lyžici želatíny

· ½ poháru studenej vody

Príprava


Namastite panvicu vo forme bochníka, pokryte ju pergamentovým papierom a pomastite aj papier. Následne, do stredne veľkej miske alebo do miske s mixérom s napojenou metličkou, vlejte ¼ vody a pridajte do nej želatínu. Misku ponechajte vedľa aby sa obsah zjemnil.





Následne pridajte opäť ďalšiu ¼ pohára vody, soľ a med do malej misky a dajte ju na strednú teplotu. Zmes priveďte do teploty 115 stupňov celzia, využite presný teplomer. Taktiež zmes môžete otestovať nakvapkaním zmesy do ľadovo studenej vody, v tejto vode by mala byť zmes v stave formovania malých mäkkých loptičiek. Táto teplota by mala byť dosiahnutá za 7 až 8 minút. Misku odložte z tepla akonáhle dosiahne dostatočnú teplotu. Teraz do želatínovej zmesy pridajte horúci sirup, využívajúc ručný mixér na nízkych otáčkach. Následne pridajte vanilku a mixujte počas 12-15 minútach navysokých otáčkach, aby ste dostali hustú zmes. Zmes vložte do pripravenej panvice a ponechajte ju niekde neprikrytú počas 4-12 hodín alebo počas noci aby vyschla. Následne zmes rozrežte na kocky a voila!