Dezert proti zápalom!


Vychutnajte si dezert s protizápalovými účinkami! Je zložený z kôry pistácií, kakaa, kokosového oleja a malín.



Problém s mliečnymi produktmi


Takéto produkty zahrňujú mlieko, syr, čokoládu. Sú veľmi mastné a pridávajú do vášho tela veľké množstvo cholesterolu a nasýteného tuku. Taktiež sú najväčším prínosom estrogénu vášmu telu, nezáležiac na pohlaví! Nadbytok tohto estrogénu vedie k mnohým problémom ktoré si môžete nájsť kdekoľvek na internete.

Ingrediencie na produktoch sú napísané v poradí a teda to, čo je prvé je to, čo idete práve jesť.

 Hádajte čo je ako prvé na zozname v mnohých čokoládach? „Mlieko!“ je zlá odpoveď. Je to práve cukor, ingrediencia ktorá môže spôsobiť cukrovku a zvýšený krvný tlak.

Vysoký glykemický index čokolád (cukrov) je taktiež významný dôvod prečo by ste nemali jesť príliš veľa čokolády. Je to index určujúci ako sacharidy ovplyvňujú vašu hladinu cukru v krvi. Je vždy lepšie jesť jedlá s nízkym GI indexom. Nízkotučný jogurt má GI okolo 14 zatiaľ čo mliečna čokoláda až nad 50!

Ako si spraviť vlastnú chutnú a najmä zdravú čokoládu?

Vďaka bohu jestvujú recepty ako si spraviť vlastnú čokoládu a to bez pridania akýchkoľvek chemických zlúčenín či nadmerného cukru. V podstate to môžete spraviť aj bez cukru, a ako na to vám práve ukážeme! Naším terajším hrdinom je práve kakao.
 Kakaový prášok je z mletých kakaových bôbov ktoré sú zomleté na nízkej teplote a nemajú kadejaké aditíva. Udržiava si teda vlastné živiny ktoré vám pomôžu v zdraví.

Čo potrebujete?


½ pohára kokosového oleja

¼ pohára javorového sirupu

½ pohára kakaového prášku

¼ nasekané pistácie

½ pohára vášho obľúbeného ovocia/semienok (v našom recepte využívame maliny, kokos, hrozienka a tekvicové semienka)

Čo teraz?



Zmiešajte kokosový olej a javorový sirup v miske. Pridajte kakaový prášok a dôkladne zmiešajte. Následne nalejte túto zmes na papier na pečenie (ktorý položíte na panvicu či pekáč). Posypte zmesou semienok/orieškov a ovocia. Vložte do mrazničky na 30 minút!