5 najtoxickejších a najnebezpečnejších karcinogénnych potravín



Niektorí „experti“ môžu tvrdiť že tieto potraviny ktoré uvedieme sú pre vás zdravé, no o čom títo experti nevedia, pravdepodobne vrátane vás, je to že všetky tieto potraviny prechádzali spracovaním. 



Takéto toxíny ktoré sa do potravín dostávajú cez spracovanie sú ťažko rozpoznateľné vaším telom. A teda je veľmi pravdepodobné že si to všimnete až po dlhšom čase kedy sú príznaky vážne.

Múka 

Jej vplyv na váš organizmus je ekvivalentný tomu čo spôsobuje cukor. Ovplyvňuje zdravie pankreasu a spôsobuje nevyrovnanú hladinu inzulínu. To znamená že vaše telo sa zmení do stavu kedy začne na seba viazať tuk. Ďalej, počas spracovania, pšenica stráca svoju výživovú hodnotu, vrátane vláknin. Samotná pšenica nie je zlá pre vaše zdravie, no jej spracovanie je, a to je dôvod prečo by ste sa jej mali vyhýbať ako sa len dá.

Cukor

Hlavný dôvod vzniku cukrovky a obezity, poškodzuje pankreas, obličky, tráviaci trakt a celkové zdravie. Príjem cukru narušuje nervový systém o 50%.

Mlieko

Patrick Holford, známy nutricionista tvrdí, že vekom nám ubúda schopnosť stráviť laktózu, hlavný komponent mlieka. To je aj dôvod prečo tak často mlieko spôsobuje potravinovú intoleranciu, nafúknutosť, zápaly a spôsobuje žalúdočné šťavy.

Sódové nápoje

Tieto nápoje sú naplnené chemikáliami a cukrami ktoré sú extrémne škodlivé pre ľudské telo. Štúdia publikovaná v časopise The Cancer Epidemiology tvrdí, že konzumovaním 2 takýchto nápojov týždenne zdvojnásobujeme riziko vzniku rakoviny pankreasu.


Chipsy



Počas spracovania vysokými teplotami vzniká v potravine látka zvaná akrylamid čo je karcinogénna látka. Taktiež čipsy obsahujú príliš veľa soli, to znamená že majú veľký obsah sodíka a túto látku prisudzujeme najmä hypertenzii a zvýšenej hladine cholesterolu. To má za príčinu zvýšenú šancu infarktu či mŕtvice.