Umývajte si tvár každý deň s kokosovým olejom a uvidíte čo sa stane so škvrnami a vráskami

Mnoho z vás využívajú olej z kokosu ako ingredienciu do jedál. Určite by ste mali vedieť že jeho použitie sa nájde aj v staraní sa o pleť.


Tento olej podporuje zdravú kožu, a dokáže byť plnohodnotnou náhradou za kadejaké predražené toxické chemikálie ktoré používate na vašu tvár.

Vedecké meno kokosu je Cocos nucifera. Pre množstvo tradičných kultúr je palma nie len zdrojom jedla – kokosového orechu, ale aj medicíny – kokosový olej.

Je taktiež všeobecne zvaný ako „Strom života“. Jeho olej je rafinovaný produkt extrahovaný z dospelých kokosov. Jediný naozajstný nerafinovaný kokosový olej aký existuje je ten ktorý je priamo v kokosu. 

Pre info: Extra panenský kokosový olej je olej ktorý je najmenej rafinovaný druh kokosového oleju.

Obsahuje množstvo nasýtených tukov a veľké množstvá mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom.  Dobré percento týchto mastných kyselín je v skutočnosti kyselina laurová. Taktiež obsahuje vitamín E ktorý zabraňuje poškodeniu kožných buniek spôsobené voľnými radikálmi.

Rozdiel medzi kokosovým a minerálnym olejom

Minerálny olej nemá žiaden zápach či farbu, pochádzajúci z nezeleninového zdroja, najčastejšie z petroleja. Je v mnohých mastiach ako sú detské krémy, pesticídy, kozmetika... 
Najprv bol tento olej braný ako mechanické mazadlo. Tento olej upcháva kožu – náš najväčší orgán. To spôsobuje že koža nie je schopná vylučovať toxíny v množstve ekvivalentnému pred použitím tohto oleja. Ďalšie jeho efekty ako vysávanie vody z kožných buniek len naznačujú, že kozmetika z takéhoto oleja majú len opačný efekt.

Na druhej strane kokosový olej zvlhčuje kožu, keďže je bohatý na tuky. Taktiež zabraňuje tvorbe akné, redukuje vyrážky a zrýchľuje liečbu rán. Taktiež je tento olej skvelý vďaka jeho protizápalovým účinkom ktoré upokojujú rôzne kožné ochorenia. A keďže neobsahuje vodu či žiadne vedľajšie produkty z petroleja, neupchá póry.


 V skutočnosti zjemňuje kožu a dostáva sa hlboko pod ňu, a všetky vrstvy cez ktoré prejde, hydratuje.

Výhody tohto oleja

        Lieči akné

-       vďaka jeho antibakteriálnym účinkom a protizápalovým vlastnostiam vyčistí póry a zjemní začervenanie

        Čistí a tónuje pleť

-         hydratuje a vyčistí vašu kožu

        Upokojuje a regeneruje kožu

-         je rýchlo absorbovaný, zjemňuje a zohľadňuje kožu, je veľmi dobrý na chodidlá a ruky

  •          je skvelý na masáž