Kapustová šťava



Nedávno sme publikovali článok ohľadom kapustovej šťave a jej prínosov. Teraz vám o nej povieme čo-to viac.


Červená kapusta vs. Biela kapusta

Akákoľvek kapustová šťava je lepšia než žiadna, avšak každý organizmus si vyberá ak môže. Ak máte možnosť vybrať si, vyberte si červenú kapustu a nie bielu. Prečo? Pretože červená kapusta má väčší obsah vitamínu C než biela. Má dokonca viac vitamínu C než samotné pomaranče!

Na rozdiel od bielej kapusty obsahuje červená kapusta antioxidanty známe pod názvom antokyany, červený flavonoidový pigment ktorý má mnoho zdraviu-prospešných výhod vrátane kožnej starostlivosti, zabraňovanie rakoviny a zlepšenie imunitného systému. Červená kapusta taktiež má väčší obsah vitamínu K a tiež glukozinoláty.

Vyšťavovanie kyslej kapusty

Kyslá kapusta je kapusta ktorá bola strúhaná, osolená a nechaná aby ustála vo vlastnej šťave. Kyslá kapusta kvasí baktériami a je teda prírodná probiotická sila pre tráviace potreby vášho tela. Probiotické baktérie zvyknú vznikať na kyslej kapuste už v priebehu nasledujúcich dni po celom procese.

Prečo piť šťavu a nejesť kapustu?

Sú určité výhody ktoré pitie šťavy z kapusty dodáva, jedenie takéto možnosti nemá. Šťava sa ľahko absorbuje do tela a krvného obehu, čo vám dodáva rýchlu energiu a bezproblémové trávenie (čo sa o jedení kapusty povedať nedá J). Ľudia s tráviacimi problémami by mali rozhodne piť šťavu a nejesť kapustu samotnú.

Ako vyšťaviť kapustu?



Je to ľahké ak máte dostatočne silný odšťavovač. Najprv namočte kapustu do teplej vody a do trocha čerstvého jablčného octu. To vyčistí kapustu a prírodne odstráni akékoľvek pesticídy. Ideálne môžete (a mali by ste) použiť prírodnú kapustu. Rozpoľte kapustu na polovičku a pomaly ju vtláčajte cez odšťavovač.