Rakovina zomiera keď konzumujete týchto 7 potravín, najvyšší čas začať ich jesť!


Podľa nového výskumu, existuje 7 superpotravín ktoré značne zlepšujú liečbu rakoviny a pravdepodobne potláčajú budúcu tvorbu rakoviny.



Prekvapivo sú tieto potraviny veľmi chutné a mnoho ľudí ich má rado.

 Veď predsa kto by si nepochutnal na horkej čokoláde, červenom víne, čučoriedkach, paradajok, kurkume, zelenom čaji či kari?

Každopádne, dobrá chuť nie je jediná vec tieto potraviny majú spoločné. Dôležitejšie je, že všetky teoreticky potlačujú postup rakoviny.

Prečo sú tieto potraviny tak mocné?

Angiogenéza je fyziologický proces tvorby krvných ciev počas skorých štádií vývoju plodu. No tento proces tu nekončí.

 V skutočnosti, angiogenéza nastáva počas celých našich životov, každý raz keď sa naša cieva poškodí pri porezaniach, popáleninách či pri iných zraneniach.

Okrem toho, angiogenéza, proces pri ktorom sú nové krvné cievy produkované, je dosť spôsobilý za rast a šírenie rakoviny. Tento proces je organizovaný takzvanými aktivátormi a inhibítormi. Aj keď je väčšina výskumu rakoviny zameraná na inhibítory, sú to práve aktivátory ktoré začínajú vaskulárny rast buniek, teda tvorby nových krvných ciev.

Čo je dôležité na týchto 7 potravín je, že potlačujú angiogenézu a teda prerušia prívod krvi do rakoviny a predchádzajú rastu rakoviny.

Bez nových krvných ciev, rakovina je v nedostatku kyslíka a živín na ktorých závisí ich rast.
Je to najmä kvôli tomuto že všetky lieky na rakovinu sú de facto farmaceuticky nadizajnované inhibítory.

 Konkrétnejšie, je to podstata inhibítoru aby neutralizoval aktivitu aktivátorov a aby zastavil angiogenézu, teda tvorbu nových krvných ciev.

Týchto 7 potravín vám poskytne rovnaký efekt protiangiogenézy, čo je dôvod prečo sú dôležité pre všetky liečby rakoviny.

#1 Paradajky


Harvardská štúdia preukázala že pravidelná konzumácia paradajok zmenšuje risk rakoviny prostaty na viac ako 50%. Rovnaká štúdia ukázala že paradajky sú extrémne prospešné pre bránenie angiogenézy, vďaka ich vysokému obsahu lykopénu čo je silný protinádorový prostriedok.
Po prvé, lykopén je ľahko vstrebateľný do ľudského tela. Po druhé, jeho koncentrácia sa výrazne zvyšuje ak sú vystavené vyšším teplotám, preto je dôvod prečo sú varené paradajky viac prospešné proti vzniku rakovine. To isté platí pre kari.

#2 Červené víno


Protirakovinové vlastnosti červeného vína pochádzajú zo silného antioxidantu – Resveratrolu, ktorý sa nachádza v obale hrozna. Mnoho odborníkov na výživu vyzdvihujú Resveratrol pre jeho efektívnosť v prevencii srdcových ochorení a predčasného starnutia. Plus, prospešnosť tejto silnej substancie sa potvrdila pri mnohých zdravotných problémoch ako napríklad pri zlepšení tolerancie glukózy, zlepšeniu energie a ostražitosti; pri eliminácii voľných radikálov, vírusov a baktérií a pri oprave DNA.
Iba 225 mililitrov vína poskytnú vášmu telu viac amo 640 mikrogramov resveratrolu. Niektoré druhy vína ako je Bordeaux či Pinot Noir majú ešte väčšie koncentrácie resveratrolu. Doplnky resveratrolu môžu byť jednoducho užívané namiesto vína, najmä v kombinácii s hroznom.

#3 Čučoriedky & Maliny


Čučoriedky a maliny sú bohaté na fytochemikálie, ktoré majú protirakovinové vlastnosti, najmä proti rakovine vaječníkov. Fytochemikálie sú taktiež zodpovedné za tmavú farbu týchto bobúľ. Navyše, čučoriedky a maliny boli overené pri redukovaní oxidačného stresu a angiogenézy.


#4 Kurkuma


Prínosy kurkumy pre zdravie sú nesporné. Okrem stimulácie zdravej straty váhy, toto populárne korenie je taktiež efektívne pri prevencii rakoviny a jeho rastu.


#5 Káva a Zelený čaj


Tieto populárne životabudiče sú známe ich schopnosťou znížiť risk vzniku a rastu rakoviny.

#6 Horká čokoláda



Okrem zvyšovania zdravia vášho srdca, horká čokoláda je vysoko prospešná pri liečbe rakoviny.

zdroj : www.cancer.gov